L’Acropoli di Puglia olijfolie wordt geproduceerd door de familie Lucarella. De Familie Lucarella houdt zich sinds 1889 bezig met de productie van extra vierge olijfolie.
Recepten en werkwijzen zijn van vader op zoon overgedragen en worden binnen de familie Lucarella zorgvuldig bewaard.

De olijven van de familie Lucarella komen uit het gebied rond Martina Franca, een echt kwaliteitsgebied van olijfgaarden, dat al sinds eeuwen geroemd wordt om zijn microklimaat en bodemgesteldheid, waardoor jaarlijks de beste kwaliteit olijfolie geperst kan worden. 

De olijven worden tussen begin november en half december met de hand geplukt en binnen 24 uur na de oogst in Martina Franca geperst.

Door de olijven met de hand klein te plukken en binnen 24 uur te persen heeft de extra vergine olijfolie een fijne pittige smaak met een aangename pepersmaak.

Echter alleen op deze manier kunnen de z.g. “viride” de natuurlijke anti-oxidanten bij het persen behouden blijven.

Deze olijfolie is voor elke consument een aanrader, fruitig, groen en een subtiele pepersmaak.

L’Acropoli di Puglia staat voor de beste natuurlijke olijfolie zonder kunstmatige toevoegingen, een natuurproduct 100% Italiano.
 

De hooggelegen olijfgaard van de familie Lucarella levert mooie extra vierge olijfolie in verschillende soorten. Voor deze olijfolie worden  Coratine, Leccine en Nociara olijven gebruikt. De eeuwen oude olijfbomen zorgen voor een perfecte kwaliteit.  Voor de extra vergine olijfoliesoorten Mosto, Vivace en Amabile worden Coratine olijven gebruikt. Uitsluitend voor extra vergine Florido worden Leccine en Nociara olijven gebruikt.