Gambero Rosso Bar Italia

Nieuw in ons assortiment

Caffe Piansa Miscela 6+1, uitsluitend in kg verpakking, klassieke Italiaanse blend van uitstekende Arabica soorten, vermengd met een goede kwaliteit Robusta.

Aantrekkelijk geprijsd en vanaf heden direct leverbaar in kg verpakking.

 

**************************************************************************************************************************

 

Gambero Rosso 2014:

Stad Café, zeer recentelijk geopend, maar direct opgenomen in de beste koffiebars van Florence. Stad Café is een nieuwe koffiebar van Alessandro Staderini die eigenaar is van Torrefazione Caffe Piansa en zeer professioneel met koffie omgaat. Deze nieuwe locatie is recent verkocht door de familie Staderini en zal volgend jaar niet meer geexploiteerd worden door de familie Staderini. Wij houden de focus op Caffeteria Caffe Piansa aan de Viale Europa te Florence. Caffetaria Piansa is ook beoordeeld in de Gambero Rosso met 3 chicchi, 3 koffieboontjes, de maximale score van 3 uit 3.

Alessandro kan buigen over jarenlange ervaring in het roosteren en melangeren van koffiebonen, het is duidelijk dat in Stad Café de nadruk op koffie ligt, zo worden er 3 melanges aangeboden: I Magnifici 100% Arabica, Miscela 10+1 en Miscela 7+1 voor o.a. espresso en cappuccino.

Caffetaria Caffe Piansa:

Caffetaria Piansa is bezocht door een inspectieteam van de Gambero Rosso: de kelner was een beetje afgeleid door de chaos die de gasten na de lunch achtergelaten hadden.

Het is geen goede zaak, dat een bedrijf met een lange traditie en kwaliteit er zo weinig aan doet om de service te verbeteren. Wij denken dat het vrij eenvoudig is om dit te bewerkstelligen.

Het is en blijft een mooie locatie met verschillende ruimten en nisjes. De caffetaria is gescheiden van de lunchruimte, bovendien is er nog een groot terras met uitzicht op de Viale Europa, de grote boulevard in Firenze Sud, die leidt naar de tolweg richting Zuid Italië.

De koffie is perfect, er is duidelijk kennis aanwezig van melangeren, roosteren en het selecteren van single origins. Gedurende de zomermaanden kun je ook een picknickmand voor aan het strand bestellen, de kosten bedragen € 5,00. p.p. echt value for money.

Ook voor ontbijt worden er diverse brioches aangeboden naturel, maar ook met gele room. Het is geen echt  verfijnde kwaliteit, maar gewoon goed. Voor wie later komt biedt de lunch een breed aanbod, van carpaccio, salades, en diverse (gevulde) broodjes. Ook worden er diverse dranken en wijnen aangeboden. In de shop ernaast worden locale specialiteiten zoals Biscotti di Prato, jam, honing en in de winter de traditionele Toscaanse chocolade aangeboden.

Bron: Gambero Rosso 2014  www.gamberorosso.it Bar d'Italia

Caffetaria Piansa, buiten het centrum is nog steeds een vaste ontmoetingsplaats van de Florentijnen, maar de service met betrekking tot de geserveerde koffie is niet zo goed als vorig jaren. De melanges zijn de bekendste van de stad maar eigenaar Alessandro Staderini is al enige jaren hier niet meer werkzaam, dit komt de bediening niet ten goede. Met name de niet vaste klanten krijgen niet de aandacht die ze verdienen. De caffetaria is verdeeld in 2 ruimtes: de bar en een aantal zitplaatsen, aan de andere kant een vitrine met broodjes, gebak en hartige producten.Uiteraard worden er in de shop koffiemelanges van Torrefazione Caffe Piansa verkocht en andere lekkernijen. In de zomer kunt u er heerlijk op de veranda buiten lunchen met typische Toscaanse produkten.

Kwaliteitscertificaat:

SGS Italië heeft Torrefazione Caffe Piansa een kwaliteitscertificaat verstrekt op basis van de inspectie zoals uitgevoerd door SGS op het product Miscela 10+1. 

In de espresso blend zijn uitsluitend bonen gebruikt, die gecertificeerd zijn door G.T.T.C. en goedgekeurd zijn door SGS Italë en het laboratorium van de Kamer van Koophandel te Triëst. 

 

Gambero Rosso 2013


Beoordeling Caffetaria Piansa, Florence, Toscane:

Caffetaria Piansa is een grote bar aan de rand van de stad, aan een brede weg die leidt naar de tolpoort van de autosnelweg (Firenze Sud) De koffiebranderij van de gelijknamige Caffetaria is ondertussen de meest fameuze van de stad. De koffie die zij gebruiken voor espresso, is perfect, net als voor cappuccino en latte macchiato. Het gehele aanbod van Caffetaria Piansa is uitsluitend kwaliteit.”
Score: Caffe eccellente, locale ottimo,
Bron: Gambero Rosso 2014 www.gamberorosso.it

 

Product vergelijk (0)
Sorteren op:
Aantal weergegeven:
Miscela 7+1 70% Arabica
1000 gram Italiaanse espresso bonen 70% arabica - 30% robusta Miscela 7+1, blend met arabica koff..
€ 24,50
Excl. BTW: € 24,50
Decaffeinato espresso bonen
1000 gram Italiaanse espresso bonen 50% arabica - 50% robusta Decaf (zak) Decaffeinato, voor koffie..
€ 28,50
Excl. BTW: € 28,50
I Magnifici 10 espresso bonen
1000 gram Italiaanse espresso bonen 100% arabica (zak)   I Magnifici 10, een melange best..
€ 28,00
Excl. BTW: € 28,00
Miscela Bar 10+1 espresso bonen
1000 gram Italiaanse espresso bonen 80% arabica - 20% robusta (zak) Miscela bar 10+1  Ital..
€ 28,00
Excl. BTW: € 28,00